Sex favoritteer i väntan på julen

Jag älskar te, året om och i de flesta situationer. Om somrarna dricker jag mycket grönt te, ibland med fruktiga smaker, men så fort sommarsemestern är förbi återgår jag till det som jag tycker är allra godast: kryddiga teer - svarta, gröna eller örtbaserade. Jag är inte typen som köper en teförpackning och dricker den tills den är slut, utan jag gillar att ha en ordentlig stash, och efter att Matildas jul för en tid sedan tipsade om en massa goda teer tänkte jag att jag borde göra detsamma. Det här inlägget ska ses som ett komplement till hennes tips, för majoriteten av hennes tipsteer finns också i min samling och jag älskar dem, men ni får vända er till Matilda för att läsa om dem. 
 
 
Här är den, min kökslåda som mestadels innehåller teer och tillbehör (till exempel tesilar). Och lite kaffe, för sambon och de flesta av mina närstående är dessvärre inte lika tefrälsta som jag.
 
 
Två av mina favoritteer förvarar jag i glasburkar från Ikea. "Julte" betyder mer specifikt Indiskas julte just nu, men en annan favorit är Nordqvists julte (som Matilda också tipsade om).
 
 
Knäck i kolan fanns med i Teadventskalendern 2015 (?) och jag köpte en stor förpackning efteråt. Supergott grönt te med smak av bland annat kanel, mandel och apelsinskal. Tyvärr tror jag inte att det finns att få tag på längre. Tar med den i alla fall, ifall tekalendermänniskorna återupptar tillverkningen av den. 
 
 
Nu till det viktigaste av allt: mina favoritchaiteer. Det viktigaste i min låda. Clippers gröna chai är en stående favorit som jag har köpt på nytt och på nytt och på nytt i minst fem år, och jag älskar det fortfarande. Finns till exempel på Life. Ett annat bra grönt chaite, som tyvärr inte finns i Finland (tror jag?) är Friggs ekologiska chai. Bunkrade upp med det när jag var i Haparanda i september.  Twinings Spicy Indian Chai Tea var det första chaiteet jag nånsin smakade på - det är säkert tio år sen nu - och jag blev nostalgisk för några veckor sedan och köpte en förpackning. Det är fortfarande gott.
 
 
Mitt senaste nyförvärv bland chaiteerna är detta, nämligen Garants Chai Masala (tusen plus för tilltalande förpackning), ett te som jag köpte på mig när jag var i Umeå förra helgen. Jag köpte detta som påste för några år sedan, men nu hittade jag det som löste (vilket jag föredrar). Som tur var var det precis lika gott som jag kom ihåg det! 
 
Hoppas att ni hittar en eller flera nya favoriter bland dessa, och glöm inte att spana in Matildas tips!