Nu blommar löken

Något som verkligen ger mig julstämning är växter och dofter - var för sig eller i en kombination. Det finns inte mycket som går att jämföra med känslan när man kommer in i vardagsrummet kring jul och en doft av hyacinter slår emot en.
 
Mitt enda problem med hyacinter är att de brukar vara rätt kortlivade, och därför brukar jag sällan skaffa några förrän närmare jul. I går fick jag dock en hyacint och det tackar jag absolut aldrig nej till, så nu står årets första i en mugg från Marimekko och väntar på att slå ut och sprida sin härliga doft i vårt kök. Jag brukar alltid sätta mina hyacinter i fina muggar eller koppar, loppisfyndade skålar, snygga plåtburkar (varning för läckage och rost, dock) eller ljuslyktor, gärna med lite mossa över löken. Det tycker jag är jättefint!
 
 
Min absoluta favoritjulväxt är dock en doftfri variant, nämligen amaryllisen. Jag vill gärna ha både röda och vita till jul, helst både i vas och kruka, på typ varje ledig yta. Jag köpte årets första för ungefär en och en halv vecka sedan, och nu börjar den slå ut och blir alltså bara finare och finare för varje dag. 
 
Vilken julblomma är din favorit?
1 emelie jonasson :

skriven

åh ja.. den löken bara måste man ha hemma. Finns inget annat som luktar mer jul. MEn jag lyckas alltid få den att blomma för sent. :/

Svar: Om du förvarar den svalt/kallt kommer den att slå ut långsammare, så försök placera den på ett relativt varmt ställe om du vill att den ska blomma så snart som möjligt :) mitt problem är att de blommar för snabbt, vilket jag tror beror på att vi har flera öppna spisar och stora fönster som släpper in mycket ljus. Hoppas att det här hjälper :)
Jul hos Linda

Kommentera här: