Netflixtips: Arthur och julklappsrushen

Jag har en soft spot för animerade julfilmer. Polarexpressen är min absoluta favorit i den kategorin, men häromdagen såg jag en annan fin animerad film som jag nästan hade glömt bort: Arthur och julklappsrushen (Arthur Christmas) från 2011. 
 
Bildresultat för arthur christmas
 
Jag undrar hur många filmer jultomtens verkstad ingår i. Kanske tusentals? Ändå är det man får se i Arthur och julklappsrushen något helt nytt. Jultomten lyckas nämligen dela ut två miljarder julklappar över hela världen på en enda natt med hjälp av en tomtenissearmé, ett gigantiskt rymdskepp (som förstås dras av tusentals renar) och ett högteknologiskt kontrollrum. Makes sense, eller hur?
 
Men så händer det förbjudna - ett barn glöms bort och får inga julklappar av tomten. Julens magi är hotad, men tomtens yngste son Arthur är fast besluten om att rätta till felsteget och drar ut på ett galet och spännande uppdrag i sällskap av sin farfar, en paketinslagningsnisse och en gammal släde.
 
 
Jag älskar allt med filmen. Den är nästan i klass med Polarexpressen. Den är lekfull och nytänkande. Den är underhållande för både barn och vuxna och full av julmagi och stämning. En modern julhistoria när den är som bäst, helt enkelt. Den kommer alltid att få betyget 5/5 av mig!
 
Bildkälla.

Kommentera här: