Årets julkalender: Jakten på tidskristallen

Jag kan inte riktigt greppa att det är första december på fredag. Det låter för bra för att vara sant, helt enkelt. Då får jag äntligen öppna första luckan i Teadventskalendern och så sänds ju första avsnittet av SVT:s julkalender också, förstås. Det är typ elva månader sedan SVT meddelade att 2017 års julkalender är ett sci-fi-äventyr med namnet Jakten på tidskristallen. Lika länge har jag gått och funderat på vilka tankar och känslor det väcker.
 
 
Låt mig nämna två saker jag absolut inte alls går igång på: 1) science fiction 2) rymden. Ni kan säkert räkna ut att det gör mig lite skeptisk till årets julkalender, som ju beskrivs så här: "När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta. Det är starten på årets julkalender Jakten på tidskristallen, ett spännande och juligt sci-fi-äventyr."  (KÄLLA & BILDKÄLLA.)
 
Jag får väl ändå hålla med om att jag förstår tankegången bakom kalendern, för den är definitivt nytänkande och kommer förmodligen att vara spännande. Men julig? Det är där jag blir riktigt tveksam. Jag fullkomligt älskade ju förra årets julkalender (Selmas saga) och den här verkar vara dess motsats, ungefär. De senaste åren har jag avbrutit tittandet helt efter några avsnitt bland annat 2014 då Piratskattens hemlighet sändes och 2015 då Tusen år till julafton stod på tur. Jag befarar att det samma kommer att hända i år, men jag hoppas att jag får äta upp mina ord.