Årets julkalender: Jakten på tidskristallen

Jag kan inte riktigt greppa att det är första december på fredag. Det låter för bra för att vara sant, helt enkelt. Då får jag äntligen öppna första luckan i Teadventskalendern och så sänds ju första avsnittet av SVT:s julkalender också, förstås. Det är typ elva månader sedan SVT meddelade att 2017 års julkalender är ett sci-fi-äventyr med namnet Jakten på tidskristallen. Lika länge har jag gått och funderat på vilka tankar och känslor det väcker.
 
 
Låt mig nämna två saker jag absolut inte alls går igång på: 1) science fiction 2) rymden. Ni kan säkert räkna ut att det gör mig lite skeptisk till årets julkalender, som ju beskrivs så här: "När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta. Det är starten på årets julkalender Jakten på tidskristallen, ett spännande och juligt sci-fi-äventyr."  (KÄLLA & BILDKÄLLA.)
 
Jag får väl ändå hålla med om att jag förstår tankegången bakom kalendern, för den är definitivt nytänkande och kommer förmodligen att vara spännande. Men julig? Det är där jag blir riktigt tveksam. Jag fullkomligt älskade ju förra årets julkalender (Selmas saga) och den här verkar vara dess motsats, ungefär. De senaste åren har jag avbrutit tittandet helt efter några avsnitt bland annat 2014 då Piratskattens hemlighet sändes och 2015 då Tusen år till julafton stod på tur. Jag befarar att det samma kommer att hända i år, men jag hoppas att jag får äta upp mina ord.

Snötyngd pepparkaksgran

Jag har ingen pepparkakshustradition. När jag var liten brukade vi dekorera Annas färdiga pepparkakshus, och lite senare började vi göra egna, enkla ritningar, men det är ingen tradition som jag tagit till mig nu när jag har ett eget hem. Jag har inte tålamod med pepparkakshusbyggen och har på något sätt fått för mig att det är så otympligt och jobbigt. Det har säkert också att göra med att jag är lite perfektionistisk och ger upp direkt om resultatet inte ser ut att bli exakt som jag tänkt mig. Förra helgen gjorde dock en vän till mig en pepparkaksgran (med hjälp av ett måttkit från Heirol, se föregående inlägg) och det såg så fint ut att jag bestämde mig för att prova, jag också. Samtidigt provade jag Dr Oetkers nya Baking Glue (mest pga. lathet, det ska erkännas), som visade sig funka ypperligt. 
 
 
Jag dekorerade granen, som alltså består av stjärnformade pepparkakor i olika storlekar, med vit kristyr och strössel från Dr Oetker (en sån där vinterförpackning med fyra olika strössel i vitt och silver). När den var klar pudrade jag dessutom lite florsocker över den. Jag ville ha en enkel gran med "snötyngda" grenar, så jag blev riktigt nöjd. Det kliar dock lite i mina fingrar eftersom det också vore roligt att go crazy med en massa olika färger och göra en riktig partygran. Jag ska suga vidare på den karamellen.

Ett foto i timmen: lugn lördag med nachos och pepparkaksbygge

 DEL 9 AV 13
 
Lördagen den 26 november
(Du hittar alla inlägg HÄR.)
 
Vad är detta? Jo, varje lördag tar jag (ungefär) ett foto i timmen. Dessa bilder presenteras i ett blogginlägg varje söndag fram till jul. En nedräkning och ett av mina favoritbloggkoncept i en kombo, helt enkelt!
 

 
 
9:42 har jag vaknat och ligger och surfar i sängen.
 
 
10:12 äter jag frulle i soffan.
 
 
11:32 tar jag en promenad.
 
 
12:29 kelar jag med min hårigaste älskling.
 
 
15:44 äter jag nachos med min bror.
 
 
17:47 fikar jag hos mamma och pappa.
 
 
18:30 sätter jag igång med kvällens projekt.
 
 
Och 19:28 skulle man kunna säga att det doftar "ganska" gott i vårt kök.
 
 
20:15 dekorerar jag lite pepparkakor medan jag ser på serier.
 
 
21:27 bygger jag (fler och bättre bilder på projektet kommer i ett senare inlägg).
 
 
23:09 inser jag att jag har glömt bort att äta och sätter mig i soffan med en kopp te och en smörgås.
 
 
00:11 ligger jag i sängen och skriver några rader i min dagbok, surfar lite och släcker sedan lampan.