Nu är det väl ändå jul på riktigt

Den här lördagen vaknar jag med ett lugn i kroppen. Det är dan före dopparedan. Imorgon är det dags för dagen jag laddat upp inför sedan augusti. För en del är det sedan över, men inte för mig. Julen varar till tjugondag Knut, och därmed markerar julafton snarare början än slutet.
 
Jag tänker mig att julfirandet för mig består av två faser: det förberedande firandet (som varar i månader) och det faktiska firandet (som varar i några veckor). Det förberedande firandet är det som syns här i bloggen. Det är pyssel, glöggprovning, julbak, jultidningar, julklappsinslagning, handarbete och så vidare. Det faktiska firandet skriver jag mindre om, för då brukar jag i allmänhet stänga ner bloggen för säsongen och bara njuta. Läsa framför granen, äta julbord tills det står ut genom öronen, fika, gå omkring i pyjamas, strunta i klockan, se på film och äta choklad. 
 
 
Julte i finaste koppen ingår i båda faserna. (Sorry för grynig instagrambild. Där kan ni förresten följa mitt julfirande! @julhoslinda)
 
Det här har varit en exceptionell bloggsäsong. Jag har haft mer inspiration än någonsin, och jag har för första gången på flera år hållit en okej uppdatering hela säsongen igenom. En stor del av nöjet har förstås varit att se mina läsare bli fler och mer återkommande, så TACK för er tid och uppmärksamhet. Ni anar kanske att det här är ett avslut. Det är det också - jag vill njuta av julen och blogga om jag känner för det, men just nu känns det som att det är här bloggsäsongen 2017 slutar. Som vanligt kan det hända att det blir sporadisk uppdatering i mellandagarna (det brukar bli bildbomb från julfirandet, och jag borde väl rimligen recensera SVT:s julkalender), men i annat fall hörs vi igen i september som vanligt. Njut av julen, för det ska jag göra!