Jul i RigaNu är jag hemma igen efter fyra fullspäckade dagar i Riga. Under resan har vi ätit god mat, druckit mycket glögg (eller karstvins som jag har lärt mig att det heter), shoppat både pynt och julklappar och promenerat en himla massa. Vi har gått på julmarknaderna nästan varje dag och tittat på julkalendern i sängen varje kväll, så det har varit julmys deluxe. Jag måste också säga att letterna verkligen vet hur man julpyntar! Eftersom vi reste med endast handbagage orkade jag inte släpa med mig systemkameran, så bilderna i det här inlägget är tagna med min Honor 8. 
 
 
Vi gick på tre olika julmarknader (här ovan finns bilder från två av dem). På marknaderna fanns bärnstenshantverk, stickade vantar och sockor, brända mandlar, glögg och andra varma drycker samt pepparkakor och lite andra godsaker. Det var absolut stämningsfullt och försäljarna var glada och berättade gärna om sitt hemland, men vi hade kanske förväntat oss större marknader (förmodligen eftersom vi matats med bilder från Tyskland). Utbudet var ändå tillräckligt för att vi skulle få julstämning, inte minst eftersom man spelade julmusik. Det var ganska kallt, mörkt och ruggigt (om jag hade fått göra något annorlunda skulle jag ha packat med ett underställ). Jag som annars inte är intresserad av alkoholhaltig glögg tyckte att den var mycket god och den värmde gott.
 
 
På Radisson Blu på Elizabetes iela 55 fanns det en hel pepparkaksby i lobbyn. Det fanns till och med en kyrka med ett nygift par på en balkong vid kyrktornet och hela tjocka släkten nedanför. Min favorit var ändå pariserhjulet med grantransporten framför. Vi bodde inte på Radisson Blu, men vi var där ett antal gånger under resan eftersom utsikten från deras skybar på 26:e våningen var fantastisk (se sista bilden i detta inlägg).
 
 
Under resan besökte vi också centralmarknaden vid flyghangarerna och flera gallerior samt strövade omkring i stadens alla hörn. Vi stressade inte alls, och det var verkligen skönt. Ändå var det jättefint att komma hem igår, för nu har vi ju hela december på oss att njuta av allt som hör julen till. Jag ser fram emot varenda minut.
1 Jenni:

skriven

Så mysigt det såg ut! Och pepparkaksbyn såg ju riktigt amazing ut, säkert ännu finare i verkligheten! :)

Svar: Ja, det var jättemysigt :)
Jul hos Linda

Kommentera här: