Årets julkort: kuverten

Jag är en människa som verkligen tycker att it's all in the details. Det gäller förstås inte minst julpyssel. Jag har faktiskt redan en mycket klar bild av hur mina julkort ska se ut i år, och jag har gjort några prototyper för att sedan kunna massproducera ett helt gäng senast i november (jag är en människa som verkligen inte sitter och pysslar kort dagen innan de ska postas). Mer om det i ett annat inlägg. Enligt mig ska det också synas på kuvertet att det rör sig om ett julkort, så att man blir lite gladare än man vanligtvis blir när man får ett kuvert i brevlådan. De brukar vara ju vita och innehålla räkningar, liksom.
 
Men även om jag älskar fina detaljer så är jag ingen småpetig människa som klipper och klistrar och scrapbookar och gör varje kort med tillhörande kuvert unikt. Nej, som ni kanske gissade här ovan gillar jag när det går snabbt också. Massproduktion är lite min grej, fast utan rullande band då. Därför gillar jag stämpeldynan så himla mycket. 
 
 
 
Man tager ett brunt, ekologiskt kuvert, köper en stämpel (eller gör en egen, för all del) och stämpeldyna och skrider till verket. Femtio kuvert på fem minuter, typ. Med lite gammeldags känsla. På baksidan tryckte jag en sigillformad stämpel i form av ett hjärta, men det glömde jag att ta foto på. Ni får använda fantasin!
1 Jul i Vasa:

skriven

Jättefint! Fick en drös julstämplar till julklapp förra året så de kan jag gott och väl använda till kuverten :)

Svar: Det tycker jag också! :)
Jul hos Linda

2 Andrea:

skriven

Nej vad fina! Så enkla och rustika, precis sådana julkort jag hade velat få till jul :)

3 Ellinors julblogg:

skriven

Verkligen jättefint! I år vill jag verkligen komma igång med julkorten på riktigt. Som den kreativa person jag är känns det alltid så trist att köpa färdiga kort.

Kommentera här: