Snö snö snö

Väderleksrapporterna säger att vintern börjar den här veckan här där jag bor - man väntar nämligen snö och minusgrader. Jag pendlar med bil till jobbet (100 km per väg) så jag är inte överförtjust i den vita massan längre, tyvärr. Men visst är den vacker, och vinterdäcken åker ju faktiskt på ikväll. Av en slump ramlade jag över ett par (något oskarpa) bilder på hur det såg ut den 26 oktober 2012. Kritvitt hos mina föräldrar!
 
 
 
Vid den här tidpunkten bodde jag i den stad där jag nu jobbar och brydde mig inte nämnvärt om huruvida bilen klarade sig på vägarna eller ej. Det var ljuva tider för min snöförälskelse.

Grekisk yoghurt med glöggsmak

Tänk att det bara är två månader kvar till självaste julafton! Nu börjar det på riktigt - alla julklappar ska handlas (än så länge är bara mammas köpta och inpaketerade, de övriga är fortfarande på idéstadiet), det ska bakas och julkorten ska färdigställas. Blir lycklig bara jag tänker på det!
 
Men i dag måste jag som många andra jobba. Jag har just nu en kort tedrickarpaus i mitt avhandlingsskrivande - nåja, i dag förbereder jag faktiskt en konferenspresentation - och kände mig sugen på ett juligare mellanmål som jag hittade i butiken i lördags.
 
 
 
Grekisk yoghurt med glöggsmak - vilken grej, va? Så tänkte jag också när jag fick syn på den. Och det tänkte jag fortfarande för en stund sen, men jag måste tyvärr erkänna att yoghurten var en stor besvikelse. Visst, den var god, men den smakade inte glögg. Inte i min värld åtminstone. Det står i innehållsförteckningen att den är kryddad med kanel och kardemumma, men det var nog bara en knivsudd per liter i så fall, för det smakade inte glöggkryddor över huvud taget. Svarta vinbär kände jag dock igen. Kul att testa, men inget jag lär köpa igen, eftersom jag i allmänhet föredrar fruktigare smaker. En och en halv av fem snöflingor.

Morgonmys

 
 
 
 
 
 
Det är så mysigt om kvällarna nu när det blir mörkt tidigt och man kan tända en massa ljus och mysa ner sig i soffan med en katt, en chailatte och Tjuvarnas jul. Om kvällarna, säger jag, men de här bilderna är faktiskt tagna en morgon - vid den här tiden på året brukar jag ibland ställa klockan lite extra tidigt (eller helt enkelt skippa morgonpromenaden, hehe) och göra allt det där innan jobbet i stället. En bättre start på dagen kan man helt enkelt inte ha. Jag rekommenderar att man äter satsumas till frukost en sån dag.