Om julkalendrar - gammal besvikelse och ny förväntan

Förra årets julkalender var en riktig besvikelse. Ett fint och lärorikt barnprogram, absolut. Men definitivt inget som gav en julstämning. För första gången på många år såg jag inte alla avsnitt - ja, förmodligen inte ens hälften. Det var naturligtvis ofantligt tråkigt.
 
 
 
I stället tydde jag mig till gamla favoriter: Sunes jul, Kaspar i Nudådalen och Tjuvarnas jul. Och försökte tänka att kanske blir det bättre nästa år, med julstämning deluxe. 
 
Och det verkar det faktiskt bli! Sällan har jag varit så nöjd som när SVT den 22 december gick ut med att 2016 års julkalender skulle bli Selmas saga, enligt manus och regi av Per Simonsson och Stefan Roos - hjärnorna bakom Tjuvarnas jul (2010-talets bästa julkalender, om ni frågar mig). Konceptet, det vill säga att åttaåriga Selma ska försöka ta sig till Nordpolen med hjälp av ett luftskepp för att rädda sin familj från att bli vräkta, låter lovande och jag tror att jag kommer att njuta av årets julkalender. 
 
 
Vad tror ni om årets julkalender?
 
1 Johanna firar jul:

skriven

Jag tror att den kan vara riktigt bra :)

2 misshappineess.blogg.se:

skriven

Jag tror julkalendern kommer vara riktigt bra i år :) Förra årets var ett bra och lärorikt barnprogram men passade inte som julkalender, såg faktiskt inte heller hela :(

Svar: Hoppas att vi har rätt om årets kalender då ;)
Jul hos Linda

3 Ellinors julblogg:

skriven

Den låter ju som att den kan bli riktigt bra! Jag tyckte faktiskt om förra årets kalender, men önskar dock att det hade varit mer fokus på JUL och hur den har firats genom åren.

Svar: Det var just det nästan icke-existerande julfokuset som gjorde att jag tappade lusten att se på förra årets kalender. Som sagt, det var ett riktigt bra barnprogram, men tyvärr ingen stämningsfull julkalender :) Jag kanske är lite väl traditionell. ;)
Jul hos Linda

4 Sofies julblogg:

skriven

Jag tror årets julkalender blir mycket bra och stämningsfull. Ska bli härligt med en julig kalender igen. :)

Svar: Ja, jag längtar jättemycket efter det :)
Jul hos Linda

Kommentera här: