Smygjulpynt

Jag skulle bara placera ut mina nya doftljus i vardagsrummet. Plockade fram ett serveringsfat från Iittala, slängde på lite blomsterdekorationer som jag hade över och så plötsligt hade säsongens första julpynt flyttat in, så där bara. Nästan utan att jag märkte det...
 
 
Oops, så att säga.

Lite julshopping i Estland

Igår kom jag hem efter en weekend i Tallinn för att fira att jag och pojkvännen hållit ihop i tio år (och kanske lite för att jag jobbade sista dagen på Lidl i fredags och börjar på ny kula snart). Det blev förstås - omedvetet - lite julspaning. Det fanns inte mycket i butikerna, men jag lyckades hitta ett par småsaker ändå.
 
 
Det blev två ljus med juldofter (tranbär och pepparkaka) från Joik. Är så nöjd med dessa, hoppas att de ger ifrån sig mycket doft när man tänder dem. Ska dock försöka hålla mig ifrån det ett litet tag till.
 
 
På Tiger, den bästa krimskramsbutiken jag vet, hittade jag prickigt silkespapper till julens paketinslagningar, och disktrasor med renar och sånt där traditionellt nordiskt mönster på. Dessutom köpte jag en stor tekopp med hjärtan på. Jag tänkte plantera en hyacint i den till jul. Älskar att använda fina koppar till sånt.
 
Julshoppingen är igång med andra ord. Det fanns även glögg i butikerna, men eftersom jag har flera liter över från förra året kände jag inte att det var nödvändigt att införskaffa ännu mer. Jag hann dock bli rejält förkyld över helgen, så kanske blir det glöggpremiär snart.

Och detta med bara tre månader kvar till jul...

Det finns två saker som gör livet i Finland komplicerat. Jag har länge klagat på avsaknaden av vettig julmust, eller snarare: avsaknaden av alternativ. Finns typ två sorter och den ena av dem är Stockmos. Enough said. MEN det tar inte slut där, för imorse när jag skulle se på Sunes jul på Youtube, som jag har gjort i år och dagar vid det här laget, möttes jag av detta djävulskap:
 
 
 
 

via GIPHY