Höst i juli och en julfilm

I dag ösregnar det, jag dricker julte i form av Christmas Punch från The English Tea Shop och läser en deckare. I går var det sommar, men i dag är det definitivt höst. Och jag gillar ju det - lugnet, tystnaden, att inte behöva fånga dagen utan kanske bara hänga i soffan och samla energi. Tänka på julen, längta lite grann. Njuta av allt det som ligger framför en. 
 
På vår roadtrip hittade jag en realåda med julfilmer på Elgiganten. Blev såklart tvungen att köpa med mig en hem, även om jag av princip inte kommer att titta på den förrän kanske i oktober eller november. Det blev So this is Christmas från 2013. Jag tror inte att jag har sett den tidigare, men för 2€ kan man ju ta en chansning...
 
 
Har ni sett den?

Längtan växer... redan

Min sommarsemester är äntligen här, och med den kom tydligen jullängtan. Jag har inhandlat min första julklapp (vågar dock inte avslöja vad den innehåller) och känt det första suget efter julmusten som står och väntar snällt i skafferiet. I allmänhet brukar detta ske i augusti, men jag kan väl gott skylla på avsaknaden av sommarvärme den här gången. 
 
På måndag åker jag och pojkvännen iväg på spasemester, och på vägen dit passerar vi julbutiken som jag besökte förra sommaren. Hoppas på att hinna med ett längtansstillande besök där i år igen... och kanske göra något fint fynd samtidigt.
 
 
Så här såg det ut där förra sommaren... Längtar!

Vintermuggen 2015

 
Årets muminmugg är fantastiskt snygg! Jag hurrar! Den lär definitivt finnas på min önskelista i jul. Talviuni (vintersömn) heter detta års vintersäsongsmugg.