Presentpappersförvaring, check!

Något av det bästa jag vet - året om, men särskilt till jul - är att slå in paket. Det är något väldigt terapeutiskt med att sitta och pilla med fint papper och band, att utsmycka en gåva som man sedan ska ge bort till någon man tycker om. Sedan vi renoverade huset har mina presentinslagningstillbehör legat i en enda röra i en Billyhylla, och rullarna med paketpapper har stått i ett hörn och samlat damm. I början intalade jag mig att de kunde räknas som en inredningsdetalj, men i takt med att bitarna blev mindre och mindre, och fler och fler, började bortförklaringen kännas olämplig. 
 
Något annat jag gillar är ordning och reda. Jag kan förvisso låta huset stå ostädat rysligt länge (dammsugaren nöts inte precis ut här, får man väl erkänna), men det här med organisering av favoritprylar är definitivt något helt annat. På samma sätt som jag alltid drömt om en välorganiserad syhörna har jag alltid drömt om en så kallad gift wrapping station. Jag har ägnat många, många timmar åt att pinteresta de orden på den senaste tiden. 
 
Något helrum ägnat åt enbart papper, snören och tejp har jag inte möjlighet att unna mig, men jag fick en annan, lite mer minimalistisk, idé i stället. Jag och pojkvännen kavlade upp ärmarna och skred till verket i skrubben under vindstrappan.
 
 
En överbliven melaminskiva fick tolv hål och lite förvaringsutrymme. Införskaffade fem stapelbara lådor och märkte dem med hjälp av min Dymo.
 
 
För tillfället är inte ens hälften av hålen upptagna, men till jul brukar jag ha över femton rullar liggande här och var. Bäst att vara förberedd, alltså.
 
 
Julen finns såklart med redan nu - för helt utan julpysselsattiraljer står man ju som julälskare aldrig...
 
Det blir intressant att se om pappersshoppingen urartar även i år. Nu vet jag ju i alla fall hur många rullar jag kan ta med mig hem utan att behöva fundera på var jag ska placera dem. Och så snurrar de inte upp sig i en enda röra heller. Jag är rätt nöjd.
1 Johannas jul:

skriven

Vilken rolig idé, och så praktiskt! Jag har samlat mina rullar i en sophink som står bredvid skrivbordet, dock samlas det lätt damm i den då den just nu inte får plats under bordet.

Svar: Tack! Jo men så blir det ju :)
Jul hos Linda

2 Johanna (Johannas Julblogg):

skriven

Jättebra idé! Jag har mina står i en hink, de välter titt som tätt, skulle behöva göra något åt det. Men var får jag plats?

Svar: Det är det stora problemet, ja. :) jag råkade hitta en vrå som aldrig används till nåt eftersom det hänger en massa kablar på väggen, fint att gömma undan dem lite samtidigt.
Jul hos Linda

3 Annie:

skriven

Så smart! Mina papper står i en papperskasse i garderoben och välter också titt som tätt...

Svar: Känner igen det där. :)
Jul hos Linda

4 Kirsi:

skriven

Vilken smart lösning.

Svar: Man tackar!
Jul hos Linda

5 Amanda:

skriven

Fick sån inspiration av detta, så jag köpte mig en sån där glasflaske back att ha rullarna i , bild finns på bloggen :)
Riktigt smart och fin blogg!

Svar: Roligt att du fick inspiration av det här!
Jul hos Linda

6 Maries strålande jul:

skriven

Åh vad fint, jag drömmer också om ett eget rum för pyssel och paketinslagning 😊

Svar: Det kan man dagdrömma om i evigheter. ;) Men jag har ju trots allt en rätt fin syhörna, så det får väl räcka!
Jul hos Linda

7 Matilda:

skriven

Nej vad smart förvaring för presentpapprena! Måste jag lägga på minnet :)

Svar: Gör det :)
Jul hos Linda

8 Charlie CS - Kulturtant som älskar julen!:

skriven

Men jösses så bra! Detta ska jag spara till mitt kontor som jag ska inreda nästa år! Den iden snor jag med glädje ;0)

Svar: Haha, gör så :)
Jul hos Linda

9 Anna Linda :

skriven

Smart lösning!

Kommentera här: