Hårda paket ska det vara...

Jag älskar att läsa och jag älskar att få böcker i julklapp. Men det är nästan, nästan lika njutningsfullt att ge bort böcker som det är att få dem. Böckerna nedan skulle jag inte ha något emot att hitta under granen i år - och jag slår vad om att ni har någon eller några nära som inte heller skulle tacka nej till ett par (eller rentav alla) av dem.
 
 
Onda boken av Kaj Korkea-aho. En av mina favoriter bland finlandssvenska författare har släppt nytt och det vore ju förargligt att låta det passera.
 
Love at first stitch av Tilly Walnes. Jag har under årets lopp upptäckt hur roligt det är att sy kläder, men är inte precis den bästa på mönsterskisser - här får jag och andra syamatörer hjälp på traven. 
 
Yoga & jogga av Tia Jumbe och Jenny Sunding. Hälsa och välmående sitter väl aldrig fel. Hos någon alls.
 
Det som inte dödar oss av David Lagercrantz. För vem är inte nyfiken på om det går att återskapa det magnifika som Stieg Larsson lyckades åstadkomma under sin korta livstid?
 
Sy! Från hood till skjortklänning av Jenny Hellström Ruas. Jag vill kunna sy en hoodie kläder. Här utlovas lätt förståeliga mönster och tydliga instruktioner.
 
Playground av Lars Kepler. SÅ omåttligt otålig inför fler Joona Linna-romaner, men denna får förhoppningsvis duga till dess. Håller tummarna mycket, mycket hårt.
 
Hur låter svenskan, ejengklien? av Olle Engstrand. Den här boken kan säkert alla språknördar - som jag själv - uppskatta. 
 
Djupa ro av Lisa Bjärbo. En ungdomsroman av en av mina favoritförfattare. Att sluka i alla åldrar, så bra brukar Bjärbo vara.
 
Och sist men inte minst, två dagböcker som jag väldigt gärna skulle vilja anteckna i: The Happiness Project, där man skriver ner en mening per dag under tre års tid och Q and A a day, där man svarar på en fråga per dag - i övrigt samma koncept.