Nu börjas det

Det är hög tid för min favorittyp av mys: morgonmyset. Jag tände lite ljus och åt frukost (en satsuma, såklart) framför Hotell Gyllene knorren. Nu är det höst på riktigt.
 
 
Nu ska jag iväg till universitetet på tre föreläsningar och ikväll väntar lite studentföreningsliv, så det här var nog all jul som rymdes med på den här sista septemberdagen.

Julen har kommit till Ikea

I går var jag till Ikea med pojkvännen för att handla matsalsmöbler. Jag blev glatt överraskad när jag såg att de hade plockat fram julpyntet. (Om jag ska vara ärlig hade jag inte ens tänkt på att de kanske skulle sälja julgrejer där redan nu, trots att jag ju väntat och längtat både länge och väl vid det här laget.)
 
 

På vägen hem drack vi årets första julmust. Doftade himmelskt men smakade inte så mycket (kan förvisso bero på att jag varit förkyld i flera dagar nu). Det lär nog dröja ett tag innan jag dricker must nästa gång - vill gärna ha satsumas och pepparkakor som tillbehör, och se på någon julfilm eller kalender samtidigt. Annars känns det inte rätt, helt enkelt.

 
 
 

Fredagsmyset

I går när jag städade köket hade jag på Kaspar i Nudådalen i bakgrunden och såg de sista avsnitten. Mörkret sänkte sig över byn och skenet från datorn där Kaspar och morfar firade jul lyste upp rummet. I matsalen sprakade brasan i kaminen. Det var inte utan att jag blev lite stämningsfull.
 
 
Kaspar och morfar firar jul.
 
Det här var den första julkalendern jag kollade på i år, och troligtvis lär det bli många fler. Förra året plöjde jag mig igenom de flesta från 2000-talet, men i år tänkte jag satsa på mina favoriter.