Tillverkar snöflingor nu igen

Jag älskar att virka, men jag gör det inte så ofta längre eftersom symaskinssömnad är skonsammare för min rätt slitna nacke. Men till jul brukar jag virka små snöflingor att hänga i fönstren eller granen - de går snabbt att virka, blir vackra och är inte heller så komplicerade.
 
 
Julvirkningen är förstås en naturlig del av mitt höstmys såväl om morgnarna som om kvällarna. Har redan virkat fyra snöflingor den här veckan, så jag tror att jag kommer att ha en hel armé till jul om inte nacken tar kål på mig innan dess. Ska i alla fall testa lite nya mönster i år, blir kul.
1 Annie:

skriven

Vad fina!! Vad använder du för mönster? Skulle mycket väl kunna tänka mig att göra dem:D

Svar: Kika in i kategorin handarbete, där hittar du ett mönster. :) Kan även tipsa om sajten http://www.snowcatcher.net och boken "100 snöflingor att virka" av Caitlin Sainio.
Jul hos Linda

2 johanna:

skriven

Vad fint! Jag har precis börjat virka och fattade inte innan hur kul det kunde vara. önskar jag också kunde göra så fina snöflingor men det känns som en bit kvar tills dess... :)

Svar: Kämpa på! :) Jag virkar dem pyttesmå med virknål nummer 0,75 för det mesta (spetsvirkning är skitkul), men vill man göra det lite lättare är det ju bara att ta lite grövre garn och nål! :)
Jul hos Linda

Kommentera här: