Ljuva, ljuva längtan

Jag har en supermysig tradition som går ut på att jag den första november stiger upp i gryningen, tänder alla ljus jag kan hitta, tillreder en stor och julig frukost och sätter mig ner i soffan med datorn. Så sätter jag igång första julmusiken för säsongen - utan undantag Jul, jul strålande jul med Carola. Då njuter jag som få. Blir så harmonisk och lugn att jag alltid är nära att fälla en tår. Sedan ser jag på några avsnitt av en julkalender innan jag kan återgå till verkligheten som för det mesta är regnig eller alldeles för grådaskig.
 
Well, screw that. Jag och pojkvännen var på lite julspaning (som jag alltså kallar det när jag lever över mina tillgångar och köper på mig alltför många julklappar och alltför mycket pynt) i måndags och när jag satt där i bilen och tittade ut i mörkret spred sig det där välbekanta lugnet i min kropp. "Nu skulle det vara lite julmusik", sa jag mest så där apropå, för jag ville inte bryta min tradition. Men fem minuter senare satt vi och lyssnade på Julen är här, All I want for Christmas is you och Nu tändas tusen juleljus.
 
Herregud, vilken underbar känsla. Traditioner i all ära, men ibland är det så skönt att bara göra precis det man känner för precis just då. (Men Jul, jul strålande jul får allt vänta lite till.) 
 
 
1 johanna:

skriven

Det låter som en underbar tradition, men lika mysigt att strunta i den också ibland förstår jag :) Ibland kan man bara inte hålla sig längre.

Svar: Nämen precis!
Jul hos Linda

2 Jessica:

skriven

Låter mysigt att fira in julen den 1 nov. Men inte så tokigt att jula loss när känslan faller på heller ;)

Svar: Nä, det var det då rakt inte ;)
Jul hos Linda

3 Anette:

skriven

Vad mysigt det låter, brukar också inleda med Carola som första julskiva varje år :)

Svar: Bra grejer det :)
Jul hos Linda

Kommentera här: