Julklappshandel och en liten grej till mig själv

I går kom pojkvännen hit till studiestaden och vi beslutade oss för att ta en eftermiddag på stan. Blev såklart ganska mycket julspaning. Jag köpte ett antal julklappar och funderade på ännu fler - måste helt klart ta en runda till innan jag kan vara riktigt säker på vad jag vill ge somliga av mina nära och kära i julklapp. 
 
Jag hittade även en riktigt fin ljushållare. Pojkvännen köpte en matchande med texten "Merry Christmas" på så nu längtar jag ännu mer tills vi får julpynta vårt hus. Nu är vardagsrummet nämligen tapetserat och golvet läggs i skrivande stund. Det är det sista rummet att fixa så nu är vi verkligen nära!
 
 
Längtar så efter lite julefrid!

Gårdagens julhandel

Gud, så tyst det blir på julbloggen när helgen kommer. För många är det kanske då det äntligen blir lugn och ro och man kan sätta sig ner vid datorn. Men hos mig är det tvärtom - om helgerna jobbar jag och ägnar mig åt resterande renoveringsslit. Även om studierna tar mycket tid om dagarna är jag inte direkt slutkörd efter föreläsningarna utan sätter mig gärna och bloggar lite grann.
 
Känns jobbigt att julbloggen åsidosätts så stor del av tiden numera, men vi närmar oss målet när det gäller renoveringen nu. Så nära, men samtidigt så långt borta på nåt sätt. Känns mest overkligt att huset faktiskt kommer att bli klart.
 
I går tog vi i alla fall en paus från allt vad målande och snickrande heter och körde iväg till Finlands motsvarighet till Ullared, nämligen Tuuri. Där har man öppnat en 4400 kvadratmeter stor julavdelning. Jag var inte så lite entusiastisk.
 
 
Mysigt var liksom bara förnamnet.
 
Lite julgranspynt, julgransbelysning, julklappar och smågrejer till huset landade i köpkorgen i går. I dag känner jag mig fattig men det var det värt. Köpte ingenting onödigt åtminstone, även om jag som vanligt ifrågasätter hur mycket pengar en studerande verkligen bör lägga på krimskrams och presenter. Men jag har blivit bra på att skjuta det ifrån mig - julen är för mig den bästa tiden på året och jag vill dela med mig av julglädjen till alla mina nära och kära.

Juligt bokpaket

I går hämtade jag ut en bok som jag bevakat en längre tid på Adlibris, och som jag beställde förra veckan (det vill säga direkt den utkom). Låt mig presentera mitt hetaste julklappstips i romanväg.
 
 
My True Love Gave to Me, sammanställd av Stephanie Perkins, är en bok innehållande tolv noveller av kända författare som Jenny Han, David Levithan, Gayle Forman och Rainbow Rowell. Novellerna handlar om jul, nyår och hannukkah - de passar med andra ord de flesta firare. 
 
Inte nog med att innehållet låter extremt lockande, utan boken är ju även alldeles bedårande. Så vacker. Inte bara utanpå, utan också inuti.
 
 
Hittills har jag läst en av novellerna (Midnights av Rainbow Rowell, det vill säga den på bilden ovan). Den var fantastisk och jag skulle vilja läsa mer om karaktärerna. Som tur är finns det ju elva andra vinterhistorier i boken. Jag tänkte läsa en novell i taget när jag känner för det. Ingen hets alltså. Återkommer med betyg och en kort recension närmare jul!