"Det blir jul ändå"

I år finns det definitivt inte tid till att göra egna julkort, men jag har heller inget emot köpta julkort. Jag tycker lika mycket om att få dem som att skicka iväg dem - det finns ju faktiskt riktigt fina färdiga kort också.
 
 
Jag har köpt på mig en ordentlig hög så nu får jag bara sätta mig ner och skriva dem. Och köpa frimärken, det blir minsann inte lätt att komma ihåg... 
 
I dag åker jag, pojkvännen och en av mina vänner iväg till Ikea. Vi har siktet inställt på de sista möblerna till vårt vardagsrum, men det lär säkert bli lite småshopping inför jul också. Tänk att det är första advent om en vecka. Ha en riktigt fin söndag!

Veckans minijulshopping

Ni som följer @julhoslinda på Instagram vet att mitt motto lyder "det är detaljerna som gör julen". Jag älskar att köpa småsaker till hemmet, gärna saker som man inte ser så fort man kommer in i ett rum. Detaljer som skapar en julig helhet, helt enkelt. Varje gång jag går till och från universitetet passerar jag en inredningsbutik som jag ibland (okej, rätt ofta) går omkring i och bara spanar på alla fina saker. Ibland (överraskande sällan ändå) köper jag något också.
 
 
Häromdagen köpte jag ett votivljus från Yankee Candle. Brinner upp till 15 timmar och doftar ljuvligt. Men eftersom jag tänder ljus så fort jag kommer innanför dörren är det här ljuset nästan redan slut... Dock är votivljusen bra att prova ifall man inte riktigt vet vilken doft man vill ha. Skulle kunna tänka mig att köpa ett stort ljus med den här doften!
 
 
Sen blev det en kylskåpsmagnet från Ib Laursen också. Har gått och tänkt på den i flera veckor så jag var tvungen att köpa den till mig själv. Väldigt fin med sina små, små hjärtan. Detaljer, som sagt.

Mer tjat om virkat

I år vill jag ha mina kära snöflingor (som ni säkert börjar anse vara uttjatade vid det här laget) både i julgranen och i köksfönstren. Jag behöver alltså omkring trettio stycken och har en hel del kvar att göra. Men resultatet kommer att bli så fantastiskt att det definitivt är värt allt slit.
 
 
Femton stycken so far, lika många kvar!
 
I år virkar jag snöflingorna i vit DMC Babylo med virknål 1,5. Har virkat dem i alla möjliga storlekar och färger tidigare, men i år är det alltså det här konceptet som gäller. Lovar att jag ska sluta tjata om de här virkade snöflingorna snart, men jag måste i alla fall få visa resultatet sedan när de hänger i fönstren och i granen!