Julfynd

 
Jag gillar loppis, jul och tyger. Därför blev jag mycket lycklig när jag för en vecka sedan gick på loppis och fyndade tre tygbitar med julmönster på. Det är egentligen två dukar och en stuvbit, men jag tänker mig något i lappteknik, typ i den här stilen.
 
Jag blir alltid upprymd när jag hittar julprylar på sommarloppisar. Det är bra att fynda när det inte är säsong, då kan man hitta något unikt som inte många andra skulle komma sig för att köpa just då.

"Men ojdå, var det här en julfilm?"

Igår skulle jag och pojkvännen se på en komedi innan vi kröp till kojs. Vi valde en på måfå för enkelhetens skull. Men sedan när vi satte igång den visade det sig att handlingen utspelade sig under julhelgen, vilket förstås var fullkomligt fantastiskt! Julfilm i maj, det hör inte till vanligheterna ens för mig. (Både film och musik får vänta till november, men det här var ju ett sånt där litet... misstag.) 
 
The Best Man Holiday (2013) Poster
Klicka på bilden för att komma till IMDB:s presentation av filmen.
 
Jag är som bekant inte så kräsen när det gäller julfilmer. Bryr mig inte så mycket om själva handlingen eftersom jag snarare betygsätter stämningen filmer medför. Och visst blev jag lite varm i hjärtat igår... Ingen Ensam hemma direkt, men den var definitivt sevärd. Ni kanske också ska "råka" se den, snart?

Längtar redan alltför mycket

Herregud, om ni bara visste hur många gånger jag velat skriva något på den här bloggen. När jag spontanköpte ett Yankees Candle med juldoft på rea i februari. När jag köpte mitt favoritchaite en regnig aprildag och jag nästan, men bara nästan, ville fälla en tår då jag tänkte på Jul, jul strålande jul. När min vän Sofie lämnade tillbaka julklappssäcken jag transporterat hennes julklappar i.  När mamma ville ha något att göra och jag plockade fram min Cross Stitcher med jultema. 
 
Jag har kikat in på Julbloggar nästan dagligen sedan jag pausade julbloggandet. Och så en dag började Elina med sin ursnygga blogg uppdatera. Då var det liksom rätt kört. Sedan dess har jag lidit av en abnormt stor julabstinens.
 
 
Det naturliga var att dra fram julbroderiet. Gud, så jag vill att det ska bli klart. Är rätt less på det om jag ska vara ärlig. Men det kommer att bli vackert och jag vill se det på väggen i jul. Därför hoppas jag verkligen att min julabstinens håller i sig ett tag till innan sommarruset sätter in...