Bara ni förstår

Sommaren har aldrig varit min favorithögtid (även om jag såklart älskar uteserveringsöl och varma klippor). Jag inbillar mig att det har absolut allt att göra med att jag älskar julen så mycket. Det är för varmt för att bosätta sig i en stor, bylsig huvtröja och jag skulle förmodligen utsätta min kropp för överhettning om jag försökte dricka glögg en dag som denna. Sommaren är så ofantligt omysig.
 
Jag saknar myset.
 
 
 
 
Ni fattar.
 
En liten parentes som ger mig stort hopp om mänskligheten: igår på jobbet berättade en kund för mig att produkten hon hade i varukorgen inte var till henne, utan de facto en julklapp. Jag behöver defintivit fler sådana bekännelser i min jobbvardag.

Jingle bells, jingle bells...

Igår kväll kom jag och pojkvännen hem från en tre dagar lång minisemester. Det blev en roadtrip till såväl Jyväskylä som Tammerfors. Det blev mestadels shopping eftersom det regnade i dagarna tre. (Nu, när jag snart ska iväg till jobbet igen, lyser solen såklart.)
 
I Jyväskylä besökte vi Puttipaja Design Outlet, en stor hantverksbutik med bland annat doftljus, gosedjur och inredningsdetaljer... och julpynt! En hel våning med bara julsaker - rena rama himlen för mig. Och er, förstås.
 
 
 
 
Med det här stora julutbudet mitt i sommaren blev beslutsångesten alldeles för stor och jag köpte därmed enbart några juldoftande ljus. Men det var verkligen underbart att för några ögonblick drömma sig bort...