Något slags avslut

Jag har inte riktigt greppat att vi har nått 2014 nu. Som vanligt kommer jag väl att skriva 2013 i några månader framöver - i allmänhet brukar min hjärna inte hänga med på årsbytet förrän i mars eller april. Nyårsafton blev en rätt lugn historia med vänner, champagne och fyrverkerier.
 
Det är förvisso många dagar kvar till tjugondag Knut, då min jul officiellt tar slut. Men det enda jag kan tänka mig att blogga om i dessa dagar är eventuella reafynd som tangerar julen, och jag vet inte om jag kommer att göra några sådana. Därför tänker jag stänga ner julbloggen för säsongen idag. Officiellt återkommer jag förmodligen i augusti eller september, men några få inlägg kan jag säkert få till stånd tills dess.
 
Som vanligt känns det vemodigt, närmast ångestfyllt. Jag vill för alltid leva i mitt julrus, mysa ihjäl mig framför julgranen och blogga om första pepparkakan, första koppen glögg, känslan av att julafton närmar sig. Men nu måste jag fokusera på något annat. Jag vet inte vad riktigt än, och det är väl det som känns jobbigt precis varje januari. Julbloggandet i år har gjort mig så engagerad i att föra dagbok över mitt liv att jag kanske kommer att ta upp min privata blogg igen. Den som lever får se.
 
 
Här hittar ni mig i några dagar till - framför pojkvännens gran med en julklappsroman i handen. Gott nytt år på er, julälskare!