Topplista: julkalendrar

Johanna listade sina fem favoritjulkalendrar. Och eftersom jag endast har fokuserat på vilken jag tycker är den sämsta kalendern någonsin (Dieselråttor och sjömansmöss från 2002), tänkte jag göra likadant.
 
Familjen Andersson står stadigt i topp, men positionen hotades av julkalendern 2011.
 
1. Sunes jul (1991). Helt enkelt ett måste att se varje år mitt i julmyset. Jag kan inte se den i augusti, september eller oktober. Sådana här juliga kalendrar ser jag bara när julen på allvar börjar närma sig. Den är även ett mycket välkänt inslag i glöggkvällar och julfirande med vänner. En kalender med mycket humor om vardagen i juletid.
 
2. Tjuvarnas jul (2011). Redan första avsnittet gick rakt in i mitt hjärta och där har kalendern nu bosatt sig. Snö, gammaldags jul och bra skådespelare! Det kan nästan inte bli mysigare än så här faktiskt, en riktig toppenkalender som nästan petar lite på förstaplatsen. Även denna måste jag låta bli fram till november, annars börjar jag längta tokmycket till jul. (Försökte se första avsnittet igår men förtvivlan över att det är tre månader kvar blev för stor.)
 
3. Julens Hjältar (1999). Som barn älskade jag tanken på att julgransprydnaderna levde sina egna liv. Och det här är ju faktiskt en av de få kalendrar som verkligen är julig från början till slut. Familjen julgransprydnaderna bor hos är riktigt förälskade i julen, och mysfaktorn blir väldigt hög när julafton närmar sig. Ett måste varje år, i bakgrunden när det nalkas glöggmys.
 
4. Kaspar i Nudådalen (2001). Miljön i kalendern är så otroligt vacker, och handlingen känns vettig. Men jag har inga problem med att spara kalendern tills resten av världen också börjar kika på julfilm, utan kan gott och väl se den redan nu. Jättejulig är den inte, men jag känner spontant att Nudådalen vore ett fint ställe att fira jul på. Snösnösnö!
 
5. När karusellerna sover (1998). Tivolit lever sitt egna lilla liv under vinterhalvåret! Världens bästa idé, tyckte 6-åriga jag då kalendern gick på tv. Sedan dess har jag sett den åtskilliga gånger, och trots att jag ofta irriterar mig på kaninen tycker jag fortfarande att den här kalendern är jättehärlig. Borde se om den snart, det är faktiskt den enda kalendern jag har på dvd... (julklappshint!)
1 Emmas Jul:

skriven

Själv ÄLSKAR jag En riktig jul, MINNEN <3

Svar: Jag har aldrig sett den faktiskt. Var "för gammal" för att se på kalendrar då tyckte jag. Måste spana in den, för titeln låter ju lovande :)
Jul hos Linda

2 Nilli:

skriven

Vi har ganska lik smak, men för min del saknas framför allt, Lasse-Majas detektivbyrå, som jag tycker är helt underbar. Men den är ju hyfsat ny, så du har kanske inte sett den(?), isåfall är den ett hett tips! Jag kommer nog lägga upp min egna topp 5 (eller 10...) snart!

Svar: Jag såg faktiskt första avsnittet häromdagen, och den verkade lovande :) Såg den inte när den gick på tv. Kanske värd att spana in!
Jul hos Linda

3 Johanna - Mitt vinterland:

skriven

Roligt att du också gjorde en lista! Vi har liknande smak.. Kul :)

Svar: Ja, därför gav jag Håkan Bråkan en chans nu. Den är faktiskt rätt bra :)
Jul hos Linda

4 Johanna - Mitt vinterland:

skriven

sv: Vad roligt att du gav Håkan Bråkan en chans! Den är väldigt bra ;)

5 Matilda:

skriven

Va kul att du gjort en lista för de du gillar också! Sunes jul ligger i topp på min lista också, tillsammans med pelle svanslös! Jag tror jag måste kolla på julens hjältar igen för den kommer jag inte ihåg något alls ifrån =)

Svar: Den är urmysig mot slutet :)
Jul hos Linda

Kommentera här: