Fem anledningar till att börja julblogga

Är du en julälskare som funderar på att ta kärleken ett steg längre och starta en julblogg? Här är fem anledningar till att börja redan idag.
 
1. Du behöver inte känna dig onormal längre. Faktum är att bloggosfären är full av tokiga människor som skriver om, tänker på och önskar sig jul nästan året om. Du är inte ensam om att bli varm av jullängtan då du skalar en satsuma, och det finns faktiskt folk som bakar lussebullar i augusti. 
 
2. Dina närmaste behöver inte längre vara trötta på dig. Det är faktiskt inte alla som älskar julen, hur otroligt det än låter. Dessa ofrälsta bör man försöka att inte vädra alltför mycket jullängtan inför, särskilt under sommarsemestern. Så fram tills dess att de är redo att acceptera att årets mest underbara högtid återigen närmar sig får du istället vända dig till den stora skara julälskande bloggare som hänger på Julbloggar.se.
 
Vi bryr oss om hur Dina julklappsinslagningar ser ut.
 
3. Du får blogga hur oregelbundet du vill. Det här tycker jag är något av det bästa med att driva en julblogg. Jag har en privat blogg sedan många år tillbaka, men den uppdateras max en gång i månaden och ofta dör inspirationen redan efter första meningen. Men julblogga, det orkar jag! Jag vet att det beror på att bloggen sover halva året, och den andra halvan skriver jag bara då jag verkligen har något att skriva om, något juligt att dela med mig av.
 
4. Du samlar alla dina julminnen på ett och samma ställe. Fotoalbum i all ära, men visst är det roligt att kunna gå tillbaka i arkivet och insupa jullängtan man kände för exakt ett år sedan, läsa om hur väntan växte dan före dopparedan, eller kika på hur pepparkakshuset såg ut 2011. Vilka julklappar man fick, och vilka man gav, vad man pysslade ihop eller hur mycket man orkade baka.
 
5. Gemenskapen. Det här är den största anledningen till att sätta igång nu direkt. Julälskare är öppna, glada och mysiga människor som gärna skickar kommentarer eller spinner vidare på andras inlägg. Det finns julbloggsträffar och julkortsswappar. Här finns bloggare både från Sverige och Finland, och en del firar jul utomlands. Jag lovar att du också kommer att trivas.