Det här är jagJag har haft den här bloggen i snart två år, och inte presenterat mig själv en enda gång. Det är rätt illa. Jag är jättenyfiken på vem personerna bakom alla julbloggar är, och eftersom jag valt bort en "Om mig"-spalt på startsidan känner jag att ett inlägg i kategorin Vem är jag? vore på sin plats.
 
Det är inte ofta jag figurerar på bild, så förlåt men det här är allt ni får. Paint for life!

Föga förvånande heter jag Linda. Jag kommer från, och bor i, Finland. Det är för det mesta inga problem, men vi har ingen vettig julmust och ingen Saturnusglögg. Inte har jag smakat Dumle pepparkaka heller. Vid den här tiden på året befinner jag mig oftast i min lilla etta i studiestaden. Jag läser svenska och tyska, och lite pedagogik därtill. Nån gång kanske jag blir lärare, men det jag vill mest är att skriva.
 
Jag är en nörd. Det gäller det mesta jag tar mig an. Jag har en förmåga att bli lite väl ivrig i lite väl många fall. I den här bloggen ger jag utlopp för min överdrivna julnördighet, men jag har även andra liknande kvaliteter. För lite mer än ett år sedan började jag på allvar slita ut symaskinen, och sedan dess har jag ägnat sorgligt mycket tid åt att vara på jakt efter färggranna retrotyger från 60- och 70-talet. Dessutom virkar jag och broderar tills nacken säger ifrån.
 
Som man kan vänta sig av en svenskstudent gäller min nördighet även litteratur. Helst slukar jag ungdomsromaner, trots att jag snart uppnår en ålder av 21 år (närmare bestämt sex dagar innan julafton). Jag är av den uppfattningen att ungdomslitteraturen är mycket bättre och mer givande nu än den var då jag var 14 och i stort behov av romaner man verkligen kunde ty sig till. Boktips är min cup of tea när det gäller att ge råd i julklappshandeln. 
 
Ibland är livet lite väl trist och då följer jag istället slaviskt serier. Men det duger inte med vad som helst. Lost är tidernas bästa tv-serie, och jag har inte tröttnat trots att jag sett alla säsonger mer än sex gånger. Desperate Housewives kommer på en ärofylld andraplats, tätt följd av How I Met Your Mother. Sedan har jag försökt hänga med i några till, men alltid kommit tillbaka till det faktum att ingenting kan mäta sig med Lost. 
 
Jag vill ha en traditionell jul. Rött, vitt och guld allra mest. Fina papper och levande ljus. Mormors pepparkaksdeg. Inte shabby chic. Hembakat och hemgjort och hemsytt. Polkagrisar och chokladaskar och Kalle Anka. Så som det alltid varit, helt enkelt.
 
Vem är du?
1 Lisas Vinterland:

skriven

Vilken trevlig läsning! :) Funderar på att skriva ett liknande inlägg nu själv, för det är ju hur kul som helst att få en bild av bloggaren bakom bloggen!

Svar: Ja, gör det! Meningen med inlägget var att nån annan skulle hänga på :D
Jul hos Linda

2 Michelle:

skriven

Härlig beskrivning! Hej!! :D

Svar: Tackar, tjena :)
Jul hos Linda

3 Madeleine W:

skriven

Kul läsning och rolig idé! Vore kul att se fler presentationer hos julbloggarna. Ska nog skriva ihop en liten presentation jag också men jag tycker det är så svårt att skriva om mig själv.

Svar: Jag gillar faktiskt att skriva om mig själv, haha. Kanske för att jag tycker om att vara ironisk. Välkommen att hänga på, vore roligt att läsa! :)
Jul hos Linda

4 Sandra:

skriven

Vilken idé:-) roligt å läsa om dig å vem du är. Ska göra en presentation jag med. Länkar till dig så hoppas vi fler kpm fram ur tomtemasken å visar vilka dom är;-)

Svar: Vad kul, tack! :)
Jul hos Linda

5 Johanna - Mitt vinterland:

skriven

Roligt att du presenterade dig själv!! Själv köra jag både med profilbild (på mig själv) och presentationstext i menyn på bloggen :)

Svar: Jo det vore ju enkelt, haha. Fast jag tog bort den i något skede och designkunnig som jag är så får jag ju såklart inte tillbaks den... :D
Jul hos Linda

6 bina:

skriven

kul att du berättar vem du är :) jag har precis startat min egna julblogg med en liiten presentation om mig själv så du kan väl kika in!! :)

http://fames.se/ennyjul/

Svar: Ska absolut spana in din blogg :)
Jul hos Linda

7 Axelina:

skriven

Vilken fin presentation, jättekul att läsa!! Borde göra en sån själv men vet inte riktigt vad jag ska skriva, haha! Himla trevlig läsning i alla fall :D

Svar: Men tack så mycket! Skriv gärna en du med :)
Jul hos Linda

8 Maries strålande jul:

skriven

Vad kul att få veta mer om vem du är, jag gjorde en presentation med foto förra året men din var ju både roligare och mer utförlig! Kanske dags att jag letar upp och länkar in mitt gamla inlägg eller helt enkelt gör ett nytt...

Svar: Jag läste precis din nya, roligt att få veta lite mer om julälskarna ;)
Jul hos Linda

9 josefine:

skriven

Roligt att få veta vilka alla bloggare är! :)

Svar: Jovisst! :)
Jul hos Linda

Kommentera här: