Ljusglimt i vardagen

Den bästa tiden på dygnet är definitivt när man får tända ljus och sätta sig i soffan med sitt kvällste och en smörgås, och titta på ett avsnitt av någon julkalender. Särskilt när man inte orkar tänka på att man ska hålla föredrag på tyska nästa dag.
 
Jag släpade med mig ett par ljuslyktor från Åbo i helgen. Får aldrig nog.

Kylan är här

Imorse vaknade jag för första gången för säsongen upp till minusgrader i hembyn. Att äta frukost blev lite härligare när frosten låg på marken utanför. Jag älskar den här tiden på året, då luften är så ren och frisk.
 
Samtidigt var det förstås inte alls roligt att starta bilen en tid innan avfärd, och inte var det särskilt spännande att skrapa rutorna heller... Jag kan knappt föreställa mig hur ickejullängtande människor härdar ut! (Jag kan åtminstone se varje hösttecken som ett steg närmare årets härligaste tid.) Min tvillingbror var milt uttryckt måttligt road av minusgraderna. 
 
Minusgraderna kom nästan en hel månad tidigare än förra året.

Tillbaka till vardagen

Nu är jag hemma igen efter min och pojkvännens Åboresa. I fredags efter grammatikföreläsningen bar det av hemhem, och sedan vidare söderut. Under helgen åt vi gott, shoppade och njöt av hotellvistelsen.
 
Nu är jag utvilad och har faktiskt redan varit på föreläsning och skruvat ihop en Ikeamöbel. Resan hade faktiskt ett par juliga inslag.
 
Vi firade att vi hållit ihop i åtta år, så jag fick några presenter. Inslagna i julpapper!
(Paketen innehöll en vetekudde och en SnugRug, dvs. en fleecefilt med ärmar.)
 
Många butiker hade plockat fram julbelysningen. Riktigt mysigt!
Här ett smygfoto från inredningsbutiken Kodin1.

Jag visar några av mina inköp, de julrelaterade, i ett annat inlägg. Hoppas ni har haft en lika skönt helg!