Mastodontinlägg: Mitt favoritpyssel

Idag har vi tio plusgrader, ösregn och storm härhemma. Det ger mig tillåtelse att ha en riktig plugg- och pysseldag.
 
Ni som följt mig ett tag vet att jag varje år virkar snöflingor. Jag har vid det här laget både stora och små, med och utan paljetter, röda och vita. De flesta brukar jag hänga upp i gardinerna kring jul, men jag har även dekorerat paket och ljuslyktor med dem. Jag kan också tänka mig att de skulle vara fina som dekoration i t.ex. blomsterarrangemang och dukningar. Eller varför inte i granen?
 
 
De allra minsta virkar jag med virknål 1,00. Mönstret finns här.
 
Hänger man dem i gardinerna eller i fönstren, eller knyter/tejpar fast dem kring en ljuslykta, går det bra att göra direkt. Vill man däremot ha dem som paketdekoration eller som julgranspynt skulle jag definitivt rekommendera en stärkning, och det är vad jag har sysslat med idag.
 
 
Blanda 1,5 dl florsocker med 3 msk vatten, rör om. Doppa virkningen och krama ur. Låt torka i ugnen på typ 40 grader tills de är alldeles torra och stela. (Man kan också stärka med t.ex. trälim eller tapetklister, men då är stärkningen permanent och kan inte tvättas ur.)
 
Och efter stärkningen ser de ut lite så här, beroende på hur väl urkramade de är.
 
 
Jag har lite svårt att sluta virka dessa, det blir lite som ett beroende. Det går nämligen väldigt snabbt att virka en snöflinga, och därför har jag redan säkert närmare 30 stycken vid det här laget, långt fler än mormor (som jag alltså inspirerats av) hade. Måste kanske sluta. Snart.