Snygg stämpel till julens pyssel

 
När jag visade mina julklappsetiketter på bloggen var det många som undrade var stämpeln ovan kom ifrån. Jag har själv köpt den på en finsk pysselaffär (Sinooperi) som hade rea i somras, men jag tyckte mig minnas att de säljer Panduros grejer. Och visst var det så: denna Clear Stamp säljs på Panduro, för 69 kr.
 
Här kan ni alltså skaffa er denna, och ytterligare fyra stämplar. Det är förresten fraktfritt på Panduro just nu!

Morgonbestyr i soffhörnan

 
Jag sitter i soffan och kollar på lite morgonteve medan jag julbroderar. Det här broderiet (som jag alltså köpte förra året i september) lär nog inte bli klart i år.
 
Alltså, det vore inte ens möjligt om jag så broderade 10 timmar om dagen fram till jul, så stort är det. Skulle bra gärna vilja veta hur många stygn det här omfattar... Men kanske nästa år! Ingen brådska. Jag har ju så att säga några andra projekt vid sidan om också.

Därför är han mannen i mitt liv...

Min pojkvän älskar inte precis julen som jag. Nej, han har faktiskt till och med tillbringat några julaftonsnätter på den lokala nattklubben, vilket för mig är både otänkbart och oacceptabelt.Att se på Kalle Anka hör inte till hans julaftonstraditioner, och häromdagen visade det sig att han inte visste att det finns fler än en Ensam hemma-film (!).
 
Vi har ju varit tillsammans i åtta år, och jag har gjort mitt bästa för att göda julkärleken inom honom. Det är inte mycket jag har åstadkommit under de här åren, men han har i alla fall invigts i julfilmernas värld. Att dricka glögg och äta pepparkakor före advent är inte längre en helt främmande tanke, och det här med att köpa rrriktigt uppskattade presenter har definitivt blivit viktigare för honom.
 
Det bästa är dock att han, trots sina egna svala känslor för julhelgen, vet exakt hur stor min jullängtan är. När han jobbar (som lastbilschaufför) brukar inkorgen fyllas med MMS... med butikernas julutbud!
 
 
Bilderna ovan landade i min inkorg imorse, inklusive en beskrivning av alla doftljus de hade på denna uppenbarligen himmelska butik. Ett urval: risgrynsgröt, kanelglögg, vinternatt, kanel-apelsin, pepparkaka, tryffel, en vit jul, chokladrussin och ugnsäpple. Dessa tillverkas i Finland och finns i tre olika storlekar - 5, 10 och 15 cm.
 
Pojkvännen var dessutom snäll nog att köpa med sig ett stort doftljus, det där är nämligen mitt favoritmärke när det gäller juldofter (köper varje år Joulun tuoksu - julens doft). Så nu har jag ett kanel- och apelsindoftande ljus att vänta mig när jag kommer hemhem på fredag.