Min stora jullast

För tillfället har jag 13 öppnade rullar med julklappspapper, i alla möjliga färger och former. Jag har så otroligt svårt för att inte släpa hem en rulle eller två när jag handlar, för det finns så extremt många fina. Jag blir liksom lite överinspirerad och tänker att jag absolut inte kan leva utan det där pappret. (Fruktansvärt miljövänligt.)
 
Med en sådan här fetisch är det trevligast om pappret är billigt. Jag går med lätthet förbi rullar som kostar 3,95€. För det gånger 13 blir rätt mycket pengar... Men det ska vara ljuvligt fint också, och locka fram stämningen. Bra kvalitet är en annan grej jag ofta letar efter, men som man tyvärr sällan får för en billig peng.
 
I år kommer mitt favoritpapper från, hör och häpna, Lidl. Otroligt snyggt (kan även funka som presentpapper i allmänhet, intalade jag mig för att ge mig tillåtelsen att köpa ännu en rulle), otroligt billigt: fem meter för 0,99€. Och kvaliteten! Jösses Amalia.
 

Julförberedelser i massor!

Vilken härligt julig dag det här har varit! När jag kom hem strök jag alla julgardiner och hjälpte mamma att sätta upp dem. (Vi har julgardiner i alla rum, utom i vardagsrummet.) Sedan slog jag in ett gäng julklappar, och nu står glöggen på värmning...
 
 
Gardinerna som hänger i mitt rum hade min mamma och hennes bror i sina rum när de var barn på 70-talet. Jag gillar ju prylar (särskilt tyger) med historia.
 
 
Smala, virkade löpare (fönsterremsor brukar vi kalla dem) är ett måste på fönsterbrädan till jul. Vet inte om man har sådana nuförtiden, sådär i allmänhet?
 
 
 
En av dukarna jag fyndade på loppis senast fick flytta in på skrivbordet i samma vända.
 
 
Köket är mitt favoritrum i juletid. Så mysigt.

Julkalendermys

Jag har glott flitigt på gamla julkalendrar sedan augusti. Bor man ensam är måltiderna inte alltid så roliga, och ett kalenderavsnitt är perfekt att äta frukost eller lunch framför. I år har jag sett Romeo och Julia, Sunes jul och Tjuvarnas jul till sin helhet, samt valda godbitar ur Lasse-Majas detektivbyrå, Julens hjältar, En riktig jul och När karusellerna sover.
 
Och nu blir det lunch framför ett avsnitt av en annan storfavorit, Kaspar i Nudådalen. Det enda som jag inte gillar är den där himla intromelodin, den är verkligen grovt obehaglig. Förstår ni vad jag menar?
 
 
Det är dags för julmarknad i Nudådalen!
 
Edit: Jag har ju även sett Håkan Bråkan, Hotell gyllene knorren och Dieselråttor och sjömansmöss.