Bildbomb: pyntetIgår skrev jag årets sista tenta, vräkte i mig lussebullar och glögg på institutionens julfest och åt middag med Finlandssvenska nationen, för att ära dess sjätte födelsedag.
 
Sedan körde jag hem till mina föräldrar där jag nu befinner mig. Luciamys på hög nivå - när jag vaknade drog jag nämligen på mig mina julstrumpor och sedan dess har jag tassat omkring i pyjamas, sett på julkalendern, lyssnat på julmusik och framförallt: pyntat.
 
 
Min favoritljusslinga med pepparkaksmått och röda sidenband pryder förstås kakelugnen även i år. Hängde upp några fina julkort med hjälp av mina grannypor (det är inte ett ord) också.
 
 
Förra årets favoritjulklapp, renfilten i ylle, ligger numera på sängen. Rysligt härlig att vira in sig i, kan jag lova.
 
 
Skrivbordet är pyntat med såväl retroduk som plåtburk och min enda "vita" tomte. 
 
 
Min älskade, kitschiga glittertomte vaktar smink och smycken som vanligt. Älskar den högt trots att min jul i allmänhet är röd.
 
 
Ljus ska det vara! Ljushållarna kommer från Village och Clas Ohlson, tändsticksasken fick jag av Sofie förra året.
 
 
Jul innebär överflöd för mig. Särskilt när jag var liten ville jag ha alla mina tomtar (som jag för övrigt samlade på) på ett och samma ställe. Det här är definitivt favoritdelen av mitt rum i juletid.
 
 
Det här är mitt absoluta favoritpynt. En tomtenisse kan väl inte bli mer lik mig än så här, skulle jag tro.
 
 
Strumpan jag sydde i höstas ville inte bli färggrann och fin på bild, men jag är hursomhelst fortfarande jättenöjd med min insats. Väldigt jag.
 
 
Det bästa med att bo härhemma kring jul är väl ändå broderierna. Mamma är en broderigalning, och det var min mormor också. Det finns egentligen ingenting jag förknippar lika starkt med julen som alla dessa tavlor, vepor och dukar.
1 Elina:

skriven

Tycker det ar sa himla mycket roligare att svara pa nagons blogg an i den nya svar-funktionen :)
Jag maste saga att det broderiet ar helt underbart! Funderar nastan pa att leta upp nagon som saljer nagot sadant infor jul nu! :D

Ledsen for hemsk stavning, sitter pa en engelsk laptop haha

Kram!

Kommentera här: