10 juliga ting jag inte gillar

Erica AKA Tomtens dotter har en rolig bloggutmaning på gång - att bejaka sin inre Grinch och berätta vad man inte älskar med julen. Jag hakar förstås på!
 
 
1. Jag avskyr saffran. I alla dess former. Jag äter inte lussebullar, och jag skulle aldrig säga "saffranstryffel" och "gott" i samma mening.
 
2. Jag har aldrig sett How the Grinch Stole Christmas. Jag har tänkt tanken många gånger, men i slutändan har jag alltid valt någon annan julfilm, någon som jag vet att jag gillar. Typ Nu är det jul igen, eller Love Actually.
 
3. Jag gillade inte Mysteriet på Greveholm, varken ettan eller tvåan. Jag var förvisso i rätt ålder när den första gick på tv, men för mig fanns det noll jul i den kalendern och så kände jag även 2012.
 
4. Jag vill inte färgkoordinera min julgran. Att följa trender eller att använda julkulor i en eller två färger skulle aldrig falla mig in. Här hänger vi upp alla kulor och alla gamla garntomar vi äger. Traditioner och minnen samlade på ett och samma ställe!
 
5. Jag har aldrig varit i kyrkan kring jul. Jag är inte särskilt religiös av mig, men julen är i allmänhet ett undantag för mig, jag lyssnar t.ex. på så kallade Jesussånger. Men julotta är ingenting för mig, slöseri med juletid kan jag tycka.
 
6. Jag har aldrig smakat på Janssons frestelse. Ansjovis. Fy helvete. (Vad jag vet ingår den dock inte på det traditionella finska julbordet.)
 
7. Jag avskyr allt klagande och stressande. Att folk inte har tid med jul, inte råd med jul, inte ork för jul. Skit i julen då. Jag föredrar att vara inne i min lilla bubbla där allt är juligt och härligt, spräck inte hål på den tack.
 
8. Jag får kväljningar av risgrynsgröt. Gröt i allmänhet är något av det äckligaste jag vet.
 
9. Jag klarar inte av att missmatcha snöre och papper på paketen. Det finns inget värre än ett snöre som "bryter av" från själva paketinslagningen. Alla bryr sig inte, men jag gör det definitivt.
 
10. Jag kan inte dricka alkoholhaltig glögg. Det är vidrigt. Jag kan överväga att dricka glögg med 2,2% alkohol, men högre än så vill jag inte gå.