Hör upp, pojkvän och vänner!

 
Någon skulle säkerligen hävda att det är alldeles för långt till jul för att börja skriva önskelistor. Men min födelsedag infaller ju en vecka före jul, vilket gör det stressigt och framför allt dyrt, och det vill jag ju inte ska påverka kvaliteten på de gåvor jag får. ;) Jag är dessutom själv av den sorten som går och planerar mina vänners gåvor i flera månader i förväg.

Jubileumsmuminmuggen från Arabia, mysiga tofflor med vetekuddar att värma i micron från Coolstuff, Taikaskålar från Iittala, Kiviljushållare från Iittala, Escadas Rockin Rio, symaskin, de tunna Kartioglasen från Iittala.

Priserna är i euro och sidorna jag länkat till är dessvärre finska, men allt detta hittas absolut också på svenska sidor, har bara inte orkat googla fram svenska länkar då jag ändå har de finska på minnet.

Min melodi

När våren kommer är jag den första som kränger av mig vinterjackan, rusar ut och bara andas in all den nya, rena luften och förblindas av solstrålarna. Och när löven sedan börjar bli gula, och jag för länge sedan tröttnat på sommarlivet och all dess oregelbundhet, är jag precis lika nykär i hösten: mitt frenetiska tedrickande börjar igen, jag längtar ut på morgonpromenaderna i frisk, kylig höstluft och jag saknar i hemlighet pluggandet.

Föreläsningarna drar igång omkring 10 september och på torsdag har jag min sista jobbdag. De lediga dagarna som följer kommer jag att tillbringa precis som denna morgon: lång mysfrukost, iklädd pyjamas och stickade sockor, framför ett avsnitt av 1996 års julkalender (tror alla börjar fatta vilken det är nu) med en enda plan för dagen, nämligen en lång promenad i höstluften.

Ett försök till nostalgiLigger i min säng och har precis sett två avsnitt av Mysteriet på Greveholm. Kom inte ihåg någonting, men så är det ju också 16 år sedan senast.